ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ


Santorini Experience Open Water Swimming

Τόπος διεξαγωγής: Ηφαίστειο - Παλιό λιμάνι Φηρών
Ημερομηνία: 02/05/2015

Η διαδρομή του Santorini Experience θα είναι 1.5 μίλι ή 2.4 χλμ.

Εκκίνηση/Τερματισμός
Η εκκίνηση* θα δοθεί μέσα στο νερό στο λιμανάκι του ηφαιστείου. Ο τερματισμός θα γίνει στην προβλήτα του παλιού λιμανιού των Φηρών σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα τερματισμού. Για την έξοδο σας υπάρχει διαθέσιμη σκάλα τύπου πισίνας.
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν έμπειροι ναυαγοσώστες και πλωτά μέσα για την ασφάλεια των αθλητών. Σε περίπτωση που αισθανθείτε αδιαθεσία ή δεν μπορείτε να συνεχίσετε, κουνήστε τα χέρια σας πάνω κάτω ή κατευθυνθείτε προς το πλησιέστερο πλωτό μέσο.
*Οι αθλητές θα μεταφερθούν με καραβάκι στο χώρο εκκίνησης.

Κανονισμοί
Οι συμμετέχοντες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και μαγιό ή φόρμα κολύμβησης (wetsuit).
Για όσους επιθυμούν απλά να κολυμπήσουν την διαδρομή θα επιτραπεί η χρήση μάσκας-αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλων.

Άλλες Πληροφορίες
Στον αγώνα δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση, ούτε ηλικιακές κατηγορίες.
Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο παλιό λιμάνι τουλάχιστον 1 ώρα πρίν την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης.
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τελεφερίκ που συνδέει τα Φηρά με το παλιό λιμάνι. Στην είσοδο του τελεφερίκ θα υπάρχει ονομαστική λίστα των συμμετεχόντων.
Οι θεατές μπορούν να κατέβουν στο λιμάνι με τα σκαλάκια ή με το τελεφερίκ ή να απολαύσουν τον αγώνα από οποιοδήποτε σημείο των Φηρών ή της Σαντορίνης που "βλέπει" το ηφαίστειο.

Ηφαίστειο - Παλιό λιμάνι Φηρών
 

Santorini Experience Trail Run

Τόπος διεξαγωγής: Οία (Εργοστάσιο Αφαλάτωσης) – Φηρά - Οία
Ημερομηνία: 03/05/2015

Η διαδρομή του Santorini Experience είναι μία από τις ομορφότερες για τρέξιμο, αφού οι μαγικές πανοραμικές εικόνες του ηφαιστείου, της καλντέρας και των χρωμάτων της ηφαιστειακής πέτρας, θα εντυπωσιάσουν τους αθλητές όλων των αποστάσεων.
Αγωνιστικά, οι υψομετρικές εναλλαγές σε όλες τις διαδρομές των 5, 10 και 15χλμ, θα δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις των συμμετεχόντων. Οι διαδρομές δεν έχουν επικίνδυνα σημεία αλλά περιλαμβάνουν σκαλοπάτια, χαλίκι, πέτρινα μονοπάτια, ένα μικρό ασφάλτινο κομμάτι και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στα κατηφορικά κομμάτια για αποφυγή τραυματισμών, ειδικά από αυτούς που θα κινηθούν σε αγωνιστικό ρυθμό.
Το ασφάλτινο κομμάτι ειναι περίπου 500 μέτρα και αφορά μόνο την απόσταση των 10 & 15 χιλιομέτρων.

Η απόσταση των 21χλμ θα γίνει 15χλμ, προκειμένου να παρακαμφθεί ένα μονοπάτι το οποίο μετά τις βροχοπτώσεις έχει υποστεί φθορές και δεν θεωρείται ασφαλές για την διέλευση των αθλητών.

Η χρήση trail running παπουτσιών είναι προτεινόμενη.

Στον αγώνα δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση, ούτε και ηλικιακές κατηγορίες. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν και μπορούν.

Οία (Εργοστάσιο Αφαλάτωσης) – Φηρά - Οία

Εκκίνηση/Τερματισμός
Η εκκίνηση και ο τερματισμός της διαδρομής είναι στο ίδιο σημείο. Οι αθλητές της απόστασης των 5χλμ θα πραγματοποιήσουν αναστροφή στα 2,5χλμ (1ος Σταθμός Ανεφοδιασμού), οι αθλητές των 10χλμ στα 5χλμ (2ος Σταθμός Ανεφοδιασμού) και οι αθλητές της μεγάλης απόστασης των 15χλμ στα 7,5χλμ (3ος Σταθμός Ανεφοδιασμού).

Santorini Experience

Αναλυτική περιγραφή της Διαδρομής
Η διαδρομή στα πρώτα 350 μέτρα ξεκινάει ήπια κατηφορικά και ακολουθεί ανηφορικό μονοπάτι για περίπου 1100 μέτρα. Ακολουθεί κατηφορικό μονοπάτι μέχρι και τα 2500 μέτρα, στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες, θα απολαμβάνουν μοναδικές εικόνες του ηφαιστείου, της καλντέρας και των σπιτιών του οικισμού Ημεροβίγλι.
Τριακόσια μέτρα μετά το 1ο σημείο ανεφοδιασμού οι αθλητές θα βρεθούν σε ασφάλτινο κομμάτι για περίπου 300 μέτρα για να μπουν στο 2ο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής που διαρκεί περίπου 750 μέτρα, προς το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου.
Για τα υπόλοιπα 1000 μέτρα, θα κινηθούν κατηφορικά μέχρι το 2ο σημείο ανεφοδιασμού στα 5χλμ και την αναστροφή της απόστασης των 10 χιλιομέτρων.
Ακολουθεί το 3ο ανηφορικό κομμάτι για περίπου 1200 μέτρα μέχρι το Ημεροβίγλι. Από εκεί κινούμενοι πλέον εντός οικισμού για ακόμα 1000 μέτρα, φτάνουν στο 3ο σημείο ανεφοδιασμού και το σημείο αναστροφής της μεγάλης απόστασης, για την επιστροφή από την ίδια ακριβώς διαδρομή προς το σημείο τερματισμού.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού
Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν ανά 2,5 χιλιόμετρα. Σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών, φροντίστε να ενυδατώνεστε σε κάθε ανεφοδιασμό.
Παρακαλούμε να σεβαστείτε το περιβάλλον και να μην πετάτε μπουκαλάκια με νερό, τζελάκια ή άλλα σκουπίδια κατά μηκος της διαδρομής. Θα υπάρχουν κάδοι μετά από κάθε σταθμό ανεφοδιασμού.

Santorini Experience

Παραλαβή αριθμών: Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στον χώρο εκκίνησης, την Κυριακή 03/05/2015 από τις 7:30 π.μ. έως τις 10:00 π.μ.
Την Παρασκευή 01/05 και το Σάββατο 02/05 οι αθλητές θα μπορούν να παραλάβουν το αγωνιστικό τους πακέτο και στο κατάστημα Αλαφούζος Sport στα Φηρά.
Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές.

Συμμετοχές για τον αγώνα θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 30/4/2015 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση:www.santorini-experience.com ή στο κατάστημα Αλαφούζος Sport στα Φηρά.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Εθελοντές
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές και προσωπικό που θα παρέχουν υποστήριξη, αν αυτό απαιτηθεί. Σε περίπτωση που αισθανθείτε αδιαθεσία ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα απευθυνθείτε στον πλησιέστερο εθελοντή.

Γενικές πληροφορίες
Στον αγώνα δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση, ούτε και ηλικιακές κατηγορίες. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν και μπορούν.
Οι αθλητές που κινούνται σε αργό ρυθμό ειδικά στα στενά μονοπάτια της διαδρομής παρακαλούνται να δίνουν προτεραιότητα στους γρήγορους αθλητές που ακολουθούν.
Μην ξεχάσετε να κάνετε προθέρμανση πρίν ξεκινήσετε τον αγώνα σας.
Ακολουθήστε τον δικό σας ρυθμό και μην παρασυρθείτε απο τον ρυθμό των άλλων αθλητών.
Μην ρισκάρετε σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής και δώστε μεγάλη προσοχή στα πατήματα σας, ειδικά στα κατηφορικά κομμάτια των διαδρομών.
Φροντίστε να είστε στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.
Θα υπάρχει χώρος φύλαξης τον προσωπικών σας αντικειμένων/ρουχισμού στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού.
Μην πετάτε μπουκαλάκια ή άλλα απορρίματα στην διαδρομή.
Σεβαστείτε και ακολουθήστε τις υποδείξεις των ανθρώπων της διοργάνωσης.
 

SANTORINI EXPERIENCE

Το Santorini Experience είναι η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού της Σαντορίνης και περιλαμβάνει αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης, έχοντας ως φόντο τις μαγευτικές περιοχές της Οίας, του Ημεροβιγλίου, των Φηρών και του Ηφαιστείου. Αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και της ActiveMedia Group.
Περισσότερο Experience