ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2016


Διαδρομή 5 χλμ.

Η διαδρομή των 5 χλμ. ξεκινά ελαφρώς κατηφορικά για 250 περίπου μέτρα σε φαρδύ χωματόδρομο και στη συνέχεια ακολουθεί ένα έντονα ανηφορικό μονοπάτι μήκους 1.250 μ. με μέση κλίση 12%. Στη συνέχεια το μονοπάτι στενεύει και αλλάζει η μορφή του εδάφους με αρκετές πέτρες γεγονός που χρειάζεται αυξημένη προσοχή. Η κλίση είναι κατηφορική μέχρι και το σημείο αναστροφής που βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής (2,5 χλμ.) όπου θα υπάρχει και σταθμός τροφοδοσίας.

Στην επιστροφή συναντάμε και τη μέγιστη κλίση λίγο πριν το 3,5 χλμ. η οποία πλησιάζει για 100 μ. το 40% (!). Τα τελευταία 1,5 χλμ. της διαδρομής είναι κατηφορικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδρομής:

Υψόμετρο εκκίνησης-τερματισμού: 146 μ.
Υψόμετρο σημείου αναστροφής: 173 μ.
Μέγιστο υψόμετρο: 293 μ.
Ελάχιστο υψόμετρο: 135 μ.
Συνολική θετική υψομετρική: 313 μ.
Μέγιστη κλίση: 37,6%
Έδαφος διαδρομής: χωμάτινο μονοπάτι με χωνευτές πέτρες σε κάποια σημεία

Διαδρομή 5 χλμ.

Διαδρομή 10 χλμ.

Η διαδρομή των 10 χλμ. ξεκινά ελαφρώς κατηφορικά για 250 περίπου μέτρα σε φαρδύ χωματόδρομο και στη συνέχεια ακολουθεί ένα έντονα ανηφορικό μονοπάτι μήκους 1.250 μ. με μέση κλίση 12%. Στη συνέχεια το μονοπάτι στενεύει και αλλάζει η μορφή του εδάφους με αρκετές πέτρες γεγονός που χρειάζεται αυξημένη προσοχή. Η κλίση είναι κατηφορική μέχρι και το σημείο που βρίσκεται στο 2,5 χλμ. όπου θα υπάρχει ο 1ος σταθμός τροφοδοσίας. Στη συνέχεια η διαδρομή βγαίνει στην άσφαλτο για περίπου 660 μέτρα με μέτρια ανηφορική κλίση, για να μπούμε ξανά σε μονοπάτι το έδαφος του οποίου είναι μαλακό και κάπως σαθρό χώμα οπότε χρειάζεται λίγο προσοχή καθώς είναι σχετικά γλιστερό, με πολύ έντονη κλίση για 700 περίπου μέτρα με τη θέα να κόβει την ανάσα.
Η έντονη ανηφόρα τελειώνει στο 3,8 χλμ. στο εκκλησάκι του Προφ. Ηλία όπου ακολουθεί ένα τσιμεντένιο κατηφορικό δρομάκι μέχρι το 4,5 χλμ. και στη συνέχεια απομένουν 500 περίπου μέτρα μέχρι το σημείο αναστροφής και ο 2ος σταθμός τροφοδοσίας. Η διαδρομή της επιστροφής είναι ίδια εκτός από το σημείο μετά το 6ο χλμ. όπου πριν το εκκλησάκι του Προφ. Ηλία, παίρνουμε το πλακόστρωτο μονοπάτι (χρειάζεται επίσης αρκετή προσοχή) που βρίσκεται στα δεξιά μέχρι να φτάσουμε ξανά στην άσφαλτο στο 7ο χλμ. και μετά από 600 περίπου μέτρα ξαναμπαίνουμε στο μονοπάτι για την επιστροφή όπου συναντάμε και τη μέγιστη κλίση λίγο πριν το 8,5 χλμ. η οποία πλησιάζει για 100 μ. το 40% (!). Τα τελευταία 1,5 χλμ. της διαδρομής είναι κατηφορικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδρομής:

Υψόμετρο εκκίνησης-τερματισμού: 146 μ.
Υψόμετρο σημείου αναστροφής: 245 μ.
Μέγιστο υψόμετρο: 293 μ.
Ελάχιστο υψόμετρο: 135 μ.
Συνολική θετική υψομετρική: 570 μ.
Μέγιστη κλίση: 37,6%
Έδαφος διαδρομής: χωμάτινο μονοπάτι με χωνευτές πέτρες σε κάποια σημεία, άσφαλτος, πλακόστρωτο.

Διαδρομή 10 χλμ.

Διαδρομή 15 χλμ.


Η διαδρομή των 15 χλμ. ξεκινά ελαφρώς κατηφορικά για 250 περίπου μέτρα σε φαρδύ χωματόδρομο και στη συνέχεια ακολουθεί ένα έντονα ανηφορικό μονοπάτι μήκους 1.250 μ. με μέση κλίση 12%. Στη συνέχεια το μονοπάτι στενεύει και αλλάζει η μορφή του εδάφους με αρκετές πέτρες άρα χρειάζεται αυξημένη προσοχή. Η κλίση είναι κατηφορική μέχρι και το σημείο που βρίσκεται στο 2,5 χλμ. όπου θα υπάρχει ο 1ος σταθμός τροφοδοσίας. Στη συνέχεια η διαδρομή βγαίνει στην άσφαλτο για περίπου 660 μέτρα με μέτρια ανηφορική κλίση, για να μπούμε ξανά σε μονοπάτι το έδαφος του οποίου είναι μαλακό και κάπως σαθρό χώμα οπότε χρειάζεται λίγο προσοχή καθώς είναι σχετικά γλιστερό, με πολύ έντονη κλίση για 700 περίπου μέτρα με τη θέα να κόβει την ανάσα. Προσοχή στο σημείο αυτό να κινείστε όσο πιο αριστερά γίνεται στο μονοπάτι.

Η έντονη ανηφόρα τελειώνει στο 3,8 χλμ. στο εκκλησάκι του Προφ. Ηλία όπου ακολουθεί ένα τσιμεντένιο κατηφορικό δρομάκι μέχρι το 4,5 χλμ. και στη συνέχεια απομένουν 500 περίπου μέτρα μέχρι τον 2ο σταθμό τροφοδοσίας που βρίσκεται στο 5ο χλμ. Τα επόμενα 2 περίπου χιλιόμετρα είναι επίσης αρκετά ανηφορικά σε σταθερό αλλά αρκετά σκληρό έδαφος περνώντας μέσα από το Ημεροβίγλι με τη θέα να συνεχίζει να είναι εκπληκτική. Συνεχίζουμε μέχρι την είσοδο των Φηρών για να φτάσουμε στην εκκλησία του Άγιου Γεράσιμου όπου και βρίσκεται ο 3ος σταθμός τροφοδοσίας και το σημείο αναστροφής. Η διαδρομή της επιστροφής είναι η ίδια εκτός από το σημείο μετά το 11ο χλμ. όπου πριν το εκκλησάκι του Προφ. Ηλία, παίρνουμε το πλακόστρωτο μονοπάτι (χρειάζεται επίσης αρκετή προσοχή) που βρίσκεται στα δεξιά μέχρι να φτάσουμε ξανά στην άσφαλτο στο 12ο χλμ. και μετά από 600 περίπου μέτρα ξαναμπαίνουμε στο μονοπάτι για την επιστροφή όπου συναντάμε και τη μέγιστη κλίση λίγο πριν το 13,5 χλμ. η οποία πλησιάζει για 100 μ. το 40% (!). Τα τελευταία 1,5 χλμ. της διαδρομής είναι κατηφορικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδρομής:

Υψόμετρο εκκίνησης-τερματισμού: 146 μ.
Υψόμετρο σημείου αναστροφής: 277 μ.
Μέγιστο υψόμετρο: 334 μ.
Ελάχιστο υψόμετρο: 135 μ.
Συνολική θετική υψομετρική: 834 μ.
Μέγιστη κλίση: 37,6%
Έδαφος διαδρομής: χωμάτινο μονοπάτι με χωνευτές πέτρες σε κάποια σημεία, άσφαλτος, πλακόστρωτο.

Διαδρομή 15 χλμ.

SANTORINI EXPERIENCE

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τη βραβευμένη Active Media Group διοργανώνουν το Santorini Experience, το οποίο περιλαμβάνει κολύμβηση open water στο Αιγαίο Πέλαγος και τρέξιμο στον Ημιμαραθώνιο «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας»
Περισσότερο Experience