ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2022


Κολύμβηση Open Water του Santorini Experience

Τόπος διεξαγωγής: Ηφαίστειο - Παλιό λιμάνι Φηρών
Η διαδρομή κολύμβησης open water του Santorini Experience είναι 1.5 μίλι (2.4 χλμ.)

Εκκίνηση/Τερματισμός
Η εκκίνηση* θα δοθεί μέσα στο νερό στο λιμανάκι του ηφαιστείου. Ο τερματισμός θα γίνει στην προβλήτα του παλιού λιμανιού των Φηρών σε ειδικά διαμορφωμένη αψίδα τερματισμού. Για την έξοδο σας υπάρχει διαθέσιμη σκάλα τύπου πισίνας.
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν έμπειροι ναυαγοσώστες και πλωτά μέσα για την ασφάλεια των κολυμβητών. Σε περίπτωση που αισθανθείτε αδιαθεσία ή δεν μπορείτε να συνεχίσετε, κουνήστε τα χέρια σας πάνω κάτω ή κατευθυνθείτε προς το πλησιέστερο πλωτό μέσο.
*Οι κολυμβητές θα μεταφερθούν με καραβάκι στο χώρο εκκίνησης.

Άλλες Πληροφορίες

Στον αγώνα θα υπάρχει χρονομέτρηση. Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων κολυμβητών, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης (wetsuit κατηγορία).
Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο παλιό λιμάνι τουλάχιστον 1 ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τελεφερίκ που συνδέει τα Φηρά με το παλιό λιμάνι.
Οι θεατές μπορούν να κατέβουν στο λιμάνι με τα σκαλάκια ή με το τελεφερίκ ή να απολαύσουν τον αγώνα από οποιοδήποτε σημείο των Φηρών ή της Σαντορίνης που "βλέπει" το ηφαίστειο.



Ηφαίστειο - Παλιό λιμάνι Φηρών

 

Ημιμαραθώνιος «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας»

Η μαρμάρινη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα υπερφυσικού μεγέθους (ύψους 2,30 μέτρων και βάρους περίπου 750 κιλών), που χρονολογείται στα 640 π.Χ. (7ος αιώνας), η οποία βρέθηκε διατηρημένη σε εξαιρετική κατάσταση στη θέση Σελλάδα της Αρχαίας Θήρας, στις 24 Νοεμβρίου 2000, από τον αείμνηστο αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα, αναδεικνύει την τεράστια ιστορία της Σαντορίνης, τοποθετείται δε χρονικά και αισθητικά στην εποχή της γένεσης της μνημειώδους ελληνικής γλυπτικής. Το εξαίρετο αυτό γλυπτό, που σύντομα θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κοινό, στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας, που ανασκευάζεται, δίνει το όνομά του στον πρώτο ημιμαραθώνιο τρεξίματος, που γίνεται για πρώτη φορά στο νησί. Ο Ημιμαραθώνιος «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 και θα περάσει από τις μαγευτικές περιοχές της Οίας, του Ημεροβιγλίου και των Φηρών.

 

Τρέξιμο 5χλμ "Αριστείδης Αλαφούζος" 

Τόπος διεξαγωγής: Ιερό Ναΰδριο Αγίου Ραφαήλ - Σαντορίνη, Κυκλάδες 

 

 

 

 

 

 

 

SANTORINI EXPERIENCE

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τη βραβευμένη Active Media Group διοργανώνουν το Santorini Experience, το οποίο περιλαμβάνει κολύμβηση open water στο Αιγαίο Πέλαγος και τρέξιμο στον Ημιμαραθώνιο «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας»
Περισσότερο Experience